Να στείλετε μήνυμα

Οι ουκρανικοί πελάτες επισκέπτονται

August 26, 2021

τελευταία εταιρεία περί Οι ουκρανικοί πελάτες επισκέπτονται

Η επιχείρησή μας ήταν στη βιομηχανία κτηνιατρικού φαρμάκου για περισσότερο από δέκα έτη. Δεδομένου ότι προσχώρησα στην επιχείρηση, η βάση πελατών μας έχει αυξηθεί. Έχω λάβει πολλές αιτήσεις, και ένας από τους ουκρανικούς πελάτες με εντυπωσίασε πιό πολύ και μου έκανε συγχρόνως τον πιό υπερήφανο.

 

Στις 11 Μαρτίου φέτος, στις 11 μ.μ., έλαβα μια έρευνα από την Ουκρανία. Το όνομα, ο σκοπός, η προδιαγραφή και η ποσότητα του προϊόντος γράφονται σαφώς ανωτέρω, αναφέρετε. Αυτό είναι ένα ώριμο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, και στείλαμε αμέσως την αναφορά με τη συγκεκριμένους τιμή μονάδων, την ποσότητα, τους όρους, και την ημερομηνία παράδοσης στον πελάτη. Μετά από να περιμένει ένα πρωί, ο πελάτης απάντησε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο η επόμενη μέρα και μας υπέβαλε 3 ερωτήσεις:

1. Είστε κατασκευαστής;

2. Πόσο καιρό θα σας πάρει στα προϊόντα;

3. Παρακαλώ αναφέρετε το φορτίο επίσης.

 

Βλέποντας αυτό το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, ξέρω η ευκαιρία ότι μου είναι εδώ. Ο πελάτης πρέπει να ικανοποιήσει με την τιμή μας, έτσι ελπίζω ότι μπορώ να παρέχω το επιπλέον πληροφορίες. Έτσι απάντησα στις ερωτήσεις ένα προς ένα σύμφωνα με τις ερωτήσεις του πελάτη, και έδωσα πρόσθετη προσοχή στην πηγή και το σχήμα. Αφότου έλαβε ο πελάτης το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μου, απάντησε, αναμένοντας μας για να αναφέρει μια τιμή φορτίου θάλασσας, επειδή θεώρησε ότι η εναέρια μεταφορά ήταν πάρα πολύ ακριβή. Μετά από να λάβω το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του, αποκρίθηκα γρήγορα μέσα σε 10 λεπτά. Ο πελάτης έλαβε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο λέγοντας ότι σας ευχαριστήστε για την πολύ γρήγορη και σημαντική απάντησή μου. Πρέπει να συζητήσει με τον προϊστάμενό του και να απαντήσει έπειτα σε με.

 

Μετά από να περιμένει μια ημέρα, ο πελάτης ήρθε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, λέγοντας ότι ανέμεινε να συνεργαστεί με την επιχείρησή μας και να αγοράσει τα προϊόντα μας. Αλλά δεν είναι πολύ βέβαιοι εάν έχουμε κάνει πραγματικά αυτό το προϊόν. Έτσι απάντησα αμέσως, λέγοντας ότι το προϊόν του χρησιμοποιείται στα πουλερικά για να αυξήσει τις ωοτόκες όρνιθες και να παρατείνει την περίοδο τοποθέτησης. Είμαστε πολύ σαφείς για το σκοπό και τις απαιτήσεις του προϊόντος.

 

Οι πελάτες είναι πολύ ευτυχείς να λάβουν την απάντησή μας, ξέροντας ότι είμαστε επαγγελματικοί και ικανοί να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις τους πολύ γρήγορα. Έτσι ο πελάτης πρότεινε και ήλπισε ότι θα του στέλναμε τα δείγματα. Μετά από μια εβδομάδα της αναμονής, ο πελάτης είπε ότι είχε λάβει το δείγμα. Έτσι μας ζήτησε για να έχει μια τηλεδιάσκεψη με τον κύριο και οικονομικό διευθυντή τους. Μέσω της συνεδρίασης, ανταλλάξαμε τους απλούς χαιρετισμούς ο ένας με τον άλλον, και απαντήσαμε έπειτα σε διάφορες ερωτήσεις πελατών, και επανεγκρίναμε την τιμή, την ημερομηνία παράδοσης, και τη μέθοδο πληρωμής. Όταν τελειώσαμε την τηλεδιάσκεψη, η διαταγή του πελάτη στάλη. Έπειτα, πλήρωσα τα χρήματα πολύ ομαλά, 10.000 ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ δολάρια.

 

Μετά από αυτήν την διαταγή, συνειδητοποίησα ότι για να κάνει επιχειρήσεις, τι χρειαζόμαστε είναι επαγγελματισμός, και είναι πολύ σημαντικό να αποκριθεί πολύ γρήγορα. Χτυπήστε ενώ ο σίδηρος είναι καυτός, γρήγορος και το αγαθό είναι το μαγικό όπλο μας για να αρπάξει τους πελάτες. Συγχρόνως, πρέπει να απελευθερώσουμε κάθε προϊόν με τη μεγάλη προσοχή, επειδή κάθε πιθανός πελάτης μπορεί να είναι ο σημαντικός πελάτης μας.

 

Στο μέλλον, θα είμαι πιό προσεκτικός και θα προσπαθήσω να βρώ περισσότερους καλούς πελάτες σε με στον μπλε ωκεανό. Συγχρόνως, θα επιθυμούσα να ευχαριστήσω τους ηγέτες και τους συναδέλφους μου για την παροχή μου οδηγιών και των ευκαιριών έτσι ώστε μπορώ να αυξηθώ και να μάθω.

Ελάτε σε επαφή μαζί μας
Υπεύθυνος Επικοινωνίας : Mr. Dax.Yang
Τηλ.: : 13653816731
Χαρακτήρες Λοιπά(20/3000)